13 Eylül 2012 Perşembe

Türkmen Liderden 'Silah Gidiyor' İddialarına Yanıt


Türkmen Liderden 'Silah Gidiyor' İddialarına Yanıt



Suriye Türkmen Birliği Başkanı Molla, "Suriye'ye kesinlikle Türkiye'den silah girmedi. Türkiye'yi bir oyuna getirip işin içine çekmeye çalışıyorlar" dedi.

Sadettin Molla, Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde (HGC) düzenlediği basın toplantısında, Türkmenlerin Türkiye'de ve Suriye'de yaşadığı sorunlar ve gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı Yayladağı'na geldiklerini ifade eden Molla, ''Bizim için en tehlikeli projelerden birisi, Hatay civarından Suriyeli Türkmenleri göndermektir. Bizim için Türkiye'nin her yeri ana vatan, can vatan. Fark etmez ama biz tam sınırdayız. Bizi buradan götürdükleri zaman bizim Suriye'de savaşan askerlerimiz var. Namusumuzu, canımızı, malımız, köyümüzü koruyan askerlerimiz var. Onlara yardım etmek istiyoruz'' dedi.

Ambulanslarla Suriye'ye silah taşındığı iddiasına da cevap veren Molla, ''Türkmen askerlerimiz köylerimizi korumak için çalışıyor. Bunlara gelen silahlar Esad güçlerinin elinden alınan silahlar. Bir de içeride bulunan silah tüccarları var, onların da Esad'dan aldıkları muhaliflere sattığı silahlar var. Suriye'ye kesinlikle Türkiye'den silah girmedi. Türkiye'yi bir oyuna getirip işin içine çekmeye çalışıyorlar'' ifadelerini kullandı.

1 yorum: